Uw gevel technisch verbeterd

Het afwisselende weerbarstige Nederlandse klimaat zorgt ervoor dat de gevels van onroerend goed veel te verduren krijgen. Regen, wind, sneeuw, hagel en kou afgewisseld door warmte. Het weer in Nederland is een aanslag op uw gevel en voegwerk.

Bij slecht, achterstallig onderhoud kan dit leiden tot doorslaan van muren en schimmel met als gevolg lekkages en andere ongemakken.

Het is daarom noodzakelijk om het voegwerk op tijd te vervangen. Door het reinigen, uithakken en het opnieuw voegen van een gevel, maken we niet alleen een gevel die weer een goede bescherming heeft, maar ook een gevel die weer in zijn oude glorie is hersteld.

Stofarm uithakken van voegen

Door het uithakken van het voegwerk komt er veel stof en gruis vrij. Zeker bij droog weer veroorzaakt dit veel overlast voor de omgeving in de vorm van stof. In deze stofwolken bevindt zich fijnstof dat schadelijk kan zijn voor de omgeving.

Door het gebruik van een krachtige en effectieve stofzuiger gekoppeld aan de pneumatische hakhamers wordt de stofoverlast flink gereduceerd. Het grootste gedeelte van de geproduceerde stof wordt afgezogen en opgevangen in de filterunit.

Voegwerk

Goed voegwerk draagt bij aan de duurzaamheid van de gevel. Het is van belang dat de voegen ‘ademen’ en water afvoeren.

Het opvullen van de ruimten tussen de stenen na metselwerk wordt simpelweg voegen genoemd. Zo simpel als het klinkt, is het echter lang niet altijd. Er zijn namelijk talloze verschillende soorten voegen. Voegen zijn volledig naar uw wens aan te passen, denk hierbij aan de structuur, de kleur en het soort voeg.

Omdat het soms lastig kan zijn om u voor te stellen hoe de gevel er met een nieuwe voeg uit komt te zien behoort het zetten van een proefstuk op uw gevel tot de mogelijkheden!

Hoe gaan we te werk?

Het vervangen van voegwerk begint met het zorgvuldig (stofarm) uithakken en/of slijpen van de voegen. Welke methode wordt gebruikt is afhankelijk van de voegbreedte, diepte van de voeg, de hardheid van de voeg en van het type metselsteen.

Na het verwijderen van de voegen wordt de gevel gereinigd om een goede hechting te krijgen voor de nieuwe voeg. Vervolgens het voegwerk aangebracht volgens uw wens en indien noodzakelijk worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de gevel. Aansluitend aan de werkzaamheden ruimen wij de werkplek netjes op en laten het, uiteraard, opgeruimd en schoon achter.

Werkzaamheden met betrekking tot gevelherstel

  • Het herstellen van scheurvorming in metselwerk met diverse technieken;
  • Het herstellen van roestende lateien en ankers in het metselwerk ter plaatse van de lateien;
  • Het vervangen of repareren van kapotte stenen.

Wilt u uw onroerend goed herstellen in zijn oude glorie en een mooie uitstraling teruggeven, lees dan verder bij Gevelreiniging. Uw onroerend goed blijvend beschermen tegen weersinvloeden lees dan verder bij Vochtbeheersing/ Hydrofoberen