Uw gevel blijvend beschermt

Als vocht in de gevel trekt, kan dit onder andere schimmeloverlast, witte vlekken door zoutuitslag, vorstschade, verminderde isolatiewaarde en algen- en mosvorming veroorzaken. Om uw gevel blijvend te beschermen is het van groot belang om uw gevel te hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd.

Impregneren van uw gevel heeft alleen nut als de gevel in goede staat verkeert. Wij zullen dan ook eerst controleren of uw voegwerk nog in orde is. Zo nodig zullen wij u adviseren de beschadigde voegen te vervangen en het overige voegwerk reinigen, waarna we de gevel kunnen impregneren.

Door uw gevel te laten impregneren wordt de gevel waterafstotend, daardoor kan de gevel ‘ademen’ waardoor vocht door de gevel kan worden afgevoerd. Het impregneermiddel is onzichtbaar en biedt de volgende voordelen:

  • de gevel blijft droger met minder kans op roesten en uitzetten van de metalen delen, en dus minder scheuren;
  • de negatieve effecten van atmosferische invloeden worden geminimaliseerd;
  • de isolatiewaarde wordt verbeterd (besparing op energiekosten);
  • de aangroei van mos en algen wordt vertraagd.

Wilt u uw onroerend goed herstellen in zijn oude glorie en een mooie uitstraling teruggeven, lees dan verder bij Gevelreiniging. Heeft uw onroerend goed technische gebreken zoals lekkages en/of een slecht binnenklimaat, lees dan verder bij Metsel- & voegwerkherstel.